Wednesday, October 22, 2008

~MY thoughts before,during and after~



As you might know from hubby's blog, we've just organised our first jamuan raya come housewarming party last Saturday. All we can say that it was a success even though tiring but we had a lot of fun meeting our familes and friends. thanks to all that came bagi memeriahkan keadaan and maaf la ye umah tu besar sangat(me being sarcastic..hehe) not enough to accommodate some..ade yg dok luar pon(wun's friends) and alsodekat pintu dapur(also wun's friends) kesian...

Anyways, these were my thoughts that I would like to share before, during and after the jamuan raya...

BEFORE: Waktu ni lepak-lepak lagi sambil susun-susun makanan atas meja..mandi pon tak lagi dalam pukul 9.30am(lepas tue kelam kabut pi mandi and main capai jer baju sennag utk dipakai, tue yg selekeh sket tue..hee)..first session pukul 10am "Waahhh~ banyak nye makanan ni...ramai ke orang nak datang ni?risaunye..kalau tak habis macam mane..huhue..."

DURING: Ni time second session..1pm..pick hour, orang sume tengah kebulur nih"EH, makanan makin sikit ni..nak buat ape..Alamak! cawan pon dah habis..kene kuarkan cawan dari gerobok ni..Uiiihh, ais pon dah habis...minum air suam-suam je la ye"...maaf!~
(Aku pon dok la keluar masuk dapur basuh cawan orang dah guna dan susun balik atas meja..pheww)

TOWARDS THE END:Dalam pukul 5pm..."huuu, penatnye badan ni..rase macam nk tido jer"..(terlelap jugak atas sofa..nasib dah xde tetamu) Around 6 plus a friend and hubby datang..layan la mereka..

AFTER: Our jamuan raye ended around 7pm but my uncle and family came around 9pm so kene la layan jua..nasib ade my parents kalau tidak pengsan la..penat tue memang tidak terkata..sabar je la..owh forgot to mention that my mom masak nasi tomato pulak untuk makan malam..hehe..mmg makanan byk habis la..so my thoughts after the jamuan "pheww, lega dah abis..esok kene mengemas pula..huhue..nasib byk makanan dah habis kalau tidak kan dah membazir..heh"

So that's all folks..sorry to those that I forgot to invite for the jamuan..insya'Allah if we do it again next year remind me to invite you people k..hehe..~MAAF ZAHIR BATIN~

p/s: thanks faha for the pic..i grabbed it from your facebook..hope you don't mind..hehe..this picture was taken with his dslr canon EOS 40d camera(I think that's the model)..dead jealous...owh n me ternganga la pulak..xready lagi k...

Smile Alwayz =p

5 comments:

wun said...

haha siap btau kamera jenis apa lagi...obsess.

Farid tak kemas sgt pun...dia tido jer pastu bgn makan n tido n bgn makan n tido...tu yg perut bloated.

wun said...

lupe nak tulih...hihi kidding.dia rajin sebenarnya walaupun perut berat..

shasha_ieda said...

tue ar..cian ke sana sni dgn bdn dua tue..but so strong..haha...i cnnt imagine jika "itu" adalah sha..huhu..sti penat kan..but alhamdulilah la..semuanyer selamat..just tggu baby kuar je la yer..hehe;p

FaRiSyA said...

wun:hey mane ade i xkemas..i ade gak tolong k..mmg la you kene buat byk dari I kan sbb you sihat..hehe..i ni dikategorikan uzur tau..hee

Shasha: heh..bese2 jer..bile kite laluinye sendiri it's not that bad pon..dulu farid pon camtue gak..tgk perut org besar2 and pikir "larat ke aku nk mengusung perut ni kehulur kehilir?, perut ni boleh ke expand lagi?..cam xboleh jer"..dan macam2 lagi la..dun worry..bile ade support from your hubby in the future u'll be stronger than you think you are.. =)

wahyun said...

kena beli cawan lagi...kasi gerobok penuh dgn barang2 dapur...nnt ade tamu (bilangan tanpa had!) datang kan senang...x gaduh nak ulang alik ke dapur mencuci...
pengalaman memberi pengetahuan, kan?
terima kasih njemput kami dtg, klo jemput awal bleh kami menanggah same2, hehehe...

"rumah tinggi tiada terperi,
beraya dengan kawan lama,
adat hidup berlaki isteri,
susah senang bersama-sama"

Followers